Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Γλυκειά πατσαβουρόπιττα




Για ένα ταψί 32 εκ. χρειαζόμαστε: 

1 πακέτο φύλλο κρούστας (450-500 γρ.) 

1 κεσεδάκι γιαούρτι 

τα 3/4 από το κεσεδάκι ηλιέλαιο 

1/2 κεσεδάκι ζάχαρη 

1 αυγό 

χυμό από 1/2 πορτοκάλι 

1 κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ 

ξύσμα πορτοκαλιού 

Για το σιρόπι: 

2 κούπες νερό 

1,5 κούπα ζάχαρη 

χυμό από 1/2 πορτοκάλι 

1 κανελόξυλο 


Χτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα του μίξερ για 5' το ηλιέλαιο, τη ζάχαρη, το γιαούρτι, το αυγό, το χυμό πορτοκαλιού, το μπέικιν και το ξύσμα, μέχρι να έχουμε μια κρέμα. Απλώνουμε ένα φύλλο κρούστας και ρίχνουμε στην επιφάνειά του 2-3 κουταλιές κρέμα. Αρχίζουμε να σουρώνουμε το φύλλο δημιουργώντας πτυχώσεις. Βάζουμε το φύλλο στην άκρη του ταψιού και συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο. Όταν τελειώσουν όλα τα φύλλα, περιχύνουμε το γλυκό με την κρέμα που έχει περισσέψει. 

Ψήνουμε για 35'-40' στους 180 βαθμούς Κελσίου. 

15' πριν ολοκληρωθεί το ψήσιμο φτιάχνουμε το σιρόπι βράζοντας για 3'-4' τα υλικά του. 

Σιροπιάζουμε το γλυκό μόλις βγει από το φούρνο. 

πηγή: http://cooking-helena.blogspot.com
.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου